Episode 5

full
Published on:

20th May 2021

Q-Lite, de shift naar een duurzaam producten gamma.

Je hebt waarschijnlijk al regelmatig hun producten gezien wanneer je op de snelweg dynamische snelheidssignalisatie ziet, of bij een bushalte een geïntegreerd scherm hebt bekeken. 

Q-lite werkt sinds enkele jaren volgens het ESG principe, wat wil zeggen dat ze een grote focus leggen op environment, social en governance. Dit valt terug te zien in een van hun recente producten, een groot scherm voor publieke ruimten dat volledige circulair en duurzaam is. 

In deze aflevering zijn we aan tafel naast de werkplaats in Baarle-Hertog (BE) bij Jeroen Raeijmaekers, verantwoordelijk voor Circular Economy & Business Development. Vanuit het kantoor in Kortrijk sluit Karel Francois, zaakvoerder van Q-lite aan.

Show artwork for Hallo Innovatie

About the Podcast

Hallo Innovatie
Eerlijke verhalen over de zoektocht naar succesvolle innovatie.
Designregio Kortrijk, Voka West-Vlaanderen en Leap Forward brengen je verhalen van ondernemers en ontwerpers.

In elke aflevering spreken we een designer en een leider van uiteenlopende West-Vlaamse ondernemingen.

Ze praten openhartig over hun ervaringen rond innovatie.

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij het EFRO-project ‘Design Thinking voor businessmodel innovatie’.

About your hosts

Stina Vanhoof

Profile picture for Stina Vanhoof
David ontwerpt al meer dan 20 jaar digitale producten en diensten. Hij is een fanatiek luisteraar van podcasts en zijn nieuwsgierige aard drijft hem om mensen te leren kennen en bevragen.

Designregio Kortrijk

Profile picture for Designregio Kortrijk
Designregio Kortrijk is het platform voor creativiteit, innovatie en ondernemerschap van de Kortrijk UNESCO Design Region.

We organiseren projecten die creativiteit, innovatie en ondernemerschap stimuleren, inspireren met goede praktijken en connecteren een netwerk van bedrijven, ontwerpers, onderwijs en publieke ruimte.

Voka West-Vlaanderen

Profile picture for Voka West-Vlaanderen
Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

EFRO

Profile picture for EFRO
Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij het EFRO-project ‘Design Thinking voor businessmodel innovatie’